Aktuellt

1,35 miljarder förfrågningar om information per månad

I december 2022 nådde den amerikanska eHealth Exchange en ny viktig milstolpe inom delning av hälsodata, när den passerade 1,35 miljarder månatliga transaktioner.

eHealth Exchange är ett av de största nätverken för hälsoinformation i USA och kopplar samman 330 källor från federala organ och vårdgivare. En viktig milstolpe nåddes i slutet av förra året, då eHealth Exchange Hub behandlade 1,35 miljarder förfrågningar om information per månad.

Plattformen, som ursprungligen var avsedd att stödja upp till en miljon transaktioner per dag, behandlar nu cirka 33 miljoner förfrågningar per dag. eHealth Exchange Hub är byggd på en molnbaserad skalbar infrastruktur som stöder snabb tillväxt.

Den här milstolpen innebär ett stort steg framåt i fråga om interoperabilitet. Förutom att lyfta fram värdet av skalbar, molnbaserad infrastruktur är det också en påminnelse om vikten av att snabbt få data i händerna på vårdpersonal och patienter som behöver dem”, säger Erick Peters, Cognosantes teknikchef.

Cognosante, som har samarbetat med InterSystems sedan 2019, tillhandahåller operationell insikt i funktionen av eHealth Exchange Hub, samt utvecklar och underhåller eHealth Exchange Insight Dashboard.

Nätverket eHealth Exchange inkluderar redan 75 procent av alla sjukhus i USA, är anslutet till 61 regionala och statliga vårdinformationsutbyten (HIE), och omfattar landets största program for befolkningshälsa, inklusive Veterans Administration-systemet. Som sådant hjälper eHealth Exchange vårdgivare över hela landet att skapa en mer komplett bild av patienternas hälsa.

eHealth Exchange utnyttjar InterSystems HealthShare™-plattform.

Fler ämnen

Våra evenemang

Nedladdningar

pdf
“Region Västmanland” Case Study PDF

Ladda ner denna pdf som visar smidigt datautbyte i Region Västmanland.

Ladda ner
pdf
Örebro Case Study PDF

Ladda ner denna pdf och läs om hur IT-avdelningen i Örebro kan hantera högre krav med hjälp av rätt plattform.

Ladda ner
pdf
HIT Developers & Startups Gain a Competitive Edge with InterSystems IRIS for Health

Här kan du ladda ner och läsa om hur HIT-utvecklare och nystartade företag får ett försprång med InterSystems IRIS for Health™

Ladda ner