Aktuellt

Lösningen som gör att du slipper få en nudelsoppa av integration

Hälso- och sjukvården går på knäna för att hinna integrera alla olika applikationer och databaser som behövs för att sköta verksamheten. Lösningen är ett enhetligt men också och lätthanterligt verktyg som förenklar arbetet.

Har du hört talas om ”iron triangle”? Den går ut på att det krävs tre olika egenskaper, som utgör triangelns hörn, för att åstadkomma bra resultat inom ett område. Utmaningen brukar ofta bli att uppfylla samtliga tre egenskaperna. Vanligtvis går det att skapa bra resultat för två, men inte för den tredje.

Vad gäller lösningar för systemintegration inom hälso- och sjukvården, är de tre egenskaperna följande:

  • Stark funktionalitet och hög prestanda
  • Enkel och snabb användning
  • Enkel och kostnadseffektiv implementation

InterSystems Health Connect, har blivit en populär plattform för systemintegration inom hälso- och sjukvården globalt, eftersom den möjliggör hela järntriangeln ovan. Health Connect är en universell integrationsplattform med en rik uppsättning funktioner, som i högsta möjliga grad byggts på branschstandarder. Health Connect täcker även in de arbetsuppgifter som behöver utföras på ett enhetligt sätt, med hög och snabb utvecklarproduktivitet.

Beståndsdelarna i Health Connect för att undvika nudelsoppor av integrationer

  • Snabb och flexibel inbyggd databas
  • Stöd för alla viktiga standarder för integration inom hälso- och sjukvården, som HL7 FHIR, HL7v2, CDA, och DICOM.
  • InterSystems API Manager för enhetlig hantering av hela livscykeln för APIer, från planering och design, till versionshantering och avveckling. Det inkluderar till exempel utvecklarportal, samt kontroll över, och analys av, trafik.
  • Lättanvända “low code”-verktyg för design, till exempel drag-and-drop för att designa datatransformationer, affärsprocesser, och scheman för HL7v2-dialekter, utan att behöva kunna skriva kod.
  • Säkerhet, bland annat genom hantering av TLS, SSL, OAuth2 och rollbaserad åtkomst.
  • Health Connect går att köra som en managerad molntjänst, i egen regi från ett privat moln, eller i ett traditionellt datacenter (on-prem) och har ett bred plattformsstöd med full portabilitet.

Resultat av Health Connect vid InterOperabilitet

Att använda en integrationsplattform handlar inte enbart om att bygga integrationsflöden. Health Connect bjuder på väldigt genomtänkta lösningar för implementation (deployment), administration, beslutsstöd och dataanalys. Kort sagt för alla de kringuppgifter som är helt nödvändiga att hantera om en modern IT-lösning ska erbjuda ett optimalt värde.

För i slutänden handlar det inte bara om tekniska fördelar. Viktigast är att en plattform som Health Connect frigör resurser till vårdens grunduppgift: att vårda patienter och förebygga sjukdomar. Med en enhetlig och effektiv integrationsplattform slipper vården den översvämmning av speciallösningar för punkt-till-punkt-kopplingar, som drar ner effektiviteten av deras IT-utveckling, skapar teknisk komplexitet, och i slutändan levererar minskat patientvärde. Kort sagt – en nudelsoppa av integration.

/ Stefan Markovski, Skandinavienchef, InterSystems

Fler ämnen

Utan integrationsverktyg kommer utvecklare och användare av medicinska informationssystem i Skandinavien fortsätta att möta tuffa utmaningar relaterade till interoperabilitet och enkelhet i maintenance.

Fler ämnen

Våra evenemang

Nedladdningar

pdf
InterSystems Data Integration Solutions for Reference Labs

Lär dig mer om hur HealthShare Health Connect kan förenklar digital transformation och öka konkurrenskraften.

Ladda ner
pdf
Health Connect Fact Sheet

Ladda ner vårt faktablad om HealthShare Health Connect.

Ladda ner
pdf
Success with Healthcare Data Integration at Scale

Fyra framgångshistorier inom dataintegration och digital transformation i sjukvården. Ladda ner vår pdf här.

Ladda ner