Aktuellt

Tillsammans bygger vi en bättre hälso- och sjukvård

Häromdagen kom jag hem från Vitalis i Göteborg. Fantastiskt roligt och stimulerande att få träffa alla på “riktigt” igen. Det är verkligen viktigt med den här typen av event, där vi får intressanta och värdefulla möten både med besökare på mässan, men även andra utställare. 

Idag finns det en enorm kapacitet för att samla nyckelkompetenser samt aktörer från olika håll för att överbrygga gränser. Med alla intressanta databaserade utvecklingsområden inom vården ser vi ett växande behov av att få ihop alla delar med varandra, så att all data kan göra nytta på riktigt. 

Men det finns utmaningar. En ny internationell studie gjord av Sage Growth Partners på uppdrag av InterSystems illustrerar problemen med datahantering inom vården. Rapporten visar att många sjukhus och hälsovårdsorganisationer (HCO) inte tar hand om sina data, något som resulterar i högre kostnader, exempelvis för IT-medarbetare och annan personal som lägger tid på improduktiva uppgifter. 

Genom att implementera lösningar för interoperabilitet och smartare dataarkitektur kan en hälsovårdsorganisationer spara miljonbelopp. Men de betydande kostnadsbesparingarna är inte det enda argumentet. Förbättrad datakvalitet och förbättrad interoperabilitet resulterar även i bättre beslutsfattande och bättre patientvård. Man kan prioritera bättre och frigöra resurser för andra områden. 

Det finns många spännande verksamheter och projekt där ute. Tänk om vi alla kunde hitta rätt ingångar för samarbeten, vilka mervärden hade vi inte kunnat realisera då? 

Hade vi inte möjlighet att träffas på Vitalis? Den 8-9 juni medverkar vi på på “Lösningar för offentlig sektor” på Kistamässan i Stockholm. Registrera er på deras hemsida för gratis inträde. www.losningarforoffentligsektor.se 

Vi är också i full färd med att planera för årets Almedalsvecka. Vi är på plats alla dagar och träffas gärna på en fika. Hör gärna av dig. 

Väl mött!

Johan Nordström

Regionchef InterSystems

E-post: johan.nordstrom@intersystems.com Fler ämnen

Våra evenemang

Nedladdningar

pdf
InterSystems IRIS

Lär dig mer om hur InterSystems IRIS-plattform fungerar

Ladda ner
pdf
InterSystems produktfolder

Läs om vilka produkter InterSystems tillhandahåller

Ladda ner
pdf
The Global Fintech Landscape

Läs denna omfattade rapport om den globala fintechmarknaden (utmaningar, samarbeten och molnet)

Ladda ner