Aktuellt

Bättre åtkomst till instängda och distribuerade data har högsta prioritet i finanssektorn under 2022-2023

En ny undersökning visar att svårigheterna med att koppla samman data är det största hindret mot innovation i finanssektorn. Det behövs mer nya tekniklösningar, större budgetutrymme och mer internt intresse för att skapa datadrivna lösningar som främjar innovation.

InterSystems som är en ledande leverantör av tekniklösningar för datahantering har låtit WBR Insights undersöka hur företag i finanssektorn kan använda data som beslutsunderlag. Undersökningen presenteras i rapporten ”Empowering Line of Business Users Through Data Democratization” och har 250 personer i chefsställning inom finanssektorn som deltagare.

För InterSystems, som gör lösningar för att förbättra skalbarhet, prestanda och interoperabilitet för datahantering, och dess kunder är de viktigaste rönen i undersökningen av högsta intresse:

  • 62 procent av deltagarna säger att förbättrad åtkomst till instängda (”siloed”) och distribuerade data är ett av de viktigaste målen vad gäller datahantering under de kommande tolv månaderna.
  • 54 procent anger att lösningar som försvårar åtkomst till data, så kallade ”data silos”, är ett av de största hindren mot innovation.
  • 49 procent anger bristande intresse från interna intressenter som ett stort hinder mot innovation och 45 procent anger budgetbegränsningar.
  • 55 procent anger implementation av tekniklösningar som möjliggör att skapa datadrivna organisationer som en av de tre viktigaste aktiviteterna vad gäller datahantering.

– Möjligheten att använda realtidsdata för att fatta beslut är av högsta vikt för beslutsfattare inom finanssektorn. Men undersökningen visar att de allra flesta inte kan göra det. Det behövs en nya lösningar för datahantering för att få ut bästa möjliga mervärden från de data man skulle kunna tillgängliggöra med nya sätt att arbeta, både avseende tekniken och avseende hur man organiserar sig kring infrastrukturen för modern dataanalys, säger Johan Nordström, Skandinavienchef på InterSystems. 

Bland ytterligare rön i undersökningen märks att 85 procent av deltagarna säger att IT-personalen på deras företag spenderar 25 – 50 procent av sin tid åt att hjälpa andra med att få åtkomst till data som de behöver. 37 procent av deltagarna är inte nöjda med de tekniklösningarna för datahantering som de har tillgång till för närvarande. 34 procent planerar att införa lösningar för datavisualisering under de kommande tolv månaderna och 32 procent planerar att införa självservicelösningar för datahantering.

Den fullständiga rapporten finns att hämta här.

https://www.intersystems.com/industries/business/financial-services/empowering-line-of-business-data-democratization/ 

 

Om InterSystems

InterSystems som grundades 1978 är den ledande leverantören av verksamhetskritiska datalösningar till sjukvården, finanssektorn, tillverkande industri och företag som hanterar värdekedjor. Det inkluderar applikationer som används av de flesta av världens ledande globala banker. Företagets molnbaserade dataplattform löser problem med interoperabilitet, prestanda och skalbarhet. InterSystems erbjuder prisbelönt support dygnet runt till kunder och partner i fler än 80 länder. Företag som är privatägt har sitt huvudkontor i Cambridge i Massachusetts i USA, samt 25 kontor i andra länder.

Läs mer på InterSystems.com/Financial 

 

Om WBR Insights

WBR Insights är en del av WBR (Worldwide Business Research), det världsledande företaget vad gäller konferenser med B2B-fokus. Man producerar allt från forskningsbaserade white paper, till rapporter med jämförelser (benchmarking), informationsgrafik och event av typen webinar. Ledstjärnan i arbetet är att hjälpa globala företag i olika branscher att förmedla värdefull information och att uppnå sina strategiska mål.

Läs mer på www.wbrinsights.com

Fler ämnen

Våra evenemang

Nedladdningar

pdf
InterSystems IRIS

Lär dig mer om hur InterSystems IRIS-plattform fungerar

Ladda ner
pdf
InterSystems produktfolder

Läs om vilka produkter InterSystems tillhandahåller

Ladda ner
pdf
The Global Fintech Landscape

Läs denna omfattade rapport om den globala fintechmarknaden (utmaningar, samarbeten och molnet)

Ladda ner