Aktuellt

InterSystems och AI Sweden ingår i ett partnerskap

I juni tecknade InterSystems ett partneravtal med AI Sweden som är det svenska nationella centret för artificiell intelligens. För Intersystem som levererar teknik för data inom vård, ekonomi, tillverkning och försörjningskedjor är det ett positivt besked.

– Vi vill stödja AI Sweden med bland annat datainsamling från heterogena källor, dataharmonisering och transformering, hantering av fritext samt högpresterande publicering av träningsdata till maskininlärningsramverk, säger Johan Nordström, Nordenchef på InterSystems, i ett pressmeddelande.

– Vi ser även möjlighet att hjälpa till med tillämpning av algoritmer i nära-realtid, övervakning av precision i prediktioner, orkestrering av omträning av algoritmer, och ordnat införande av omtränade algoritmer.

InterSystems har bland annat utvecklat dataplattformen IRIS for Health som är skräddarsydd för att bearbeta hälsodata. InterSystems lösningar används bland annat av Region Örebro, Region Västmanland och Innovation Skåne.

Fler ämnen

Våra evenemang

Nedladdningar

pdf
MiBa Project

En gemensam databas ger järnkoll på pandemin i Danmark.

Ladda ner
pdf
Region Örebro

Med rätt plattform kan IT-avdelningen hantera högre krav i Örebro.

Ladda ner
pdf
Future Gazing: Healthcare in 2021 and Beyond

Under pandemin ökade behovet av att digitaliserar sjukvården och på lång sikt kommer en mer patientcentrerad vård att ge bättre kvalitet.

Läs mer