Intersystems Updates

IntegratedML gör det enkelt att ta klivet in i maskininlärningens värld

Många företag prioriterar maskininlärning (Machine Learning, ML) i allt större utsträckning. Implementering av maskininlärningsprocesser är dock mycket komplext och  ställer krav på omfattande teknisk expertis. Nya programmeringsmetoder som flyttar maskininlärning närmare etablerade programmeringsspråk kan vara lösningen för många aktörer.

Detta är något som även utmärker InterSystems IRIS 2020.1, då funktionen IntegratedML ingår i betaversionen av den uppgraderade plattformen. Med IntegratedML går det snabbt att identifiera var ML kan skapa nytta, utan att en dataanalytiker behöver involveras i processen. Funktionen gör nämligen den komplexa maskininlärningsprocessen enklare genom att dels förtydliga behov, dels stötta dataanalys och utvärdering.

Exempel: Kreditriskanalytiker som vill automatisera beslutsprocesser

En kreditriskanalytiker vill undersöka om IntegratedML kan automatisera beslutsprocessen kring vem som kan ta ett lån, storleken på lånet och vem som kommer nekas ett lån.

Processen för att identifiera högriskkunder har länge genomförts manuellt. Nu kan analytiker smidigt initiera en ML-process genom att skapa en modell med hjälp av IntegratedML. De kan därefter snabbt bedöma om ML-modellen lämpar sig för automatisering av beslutsprocessen, genom att jämföra resultaten från den manuella granskningen med modellens analys.

Interoperabilitet möjliggör detaljerade insikter

För aktörer inom applikationsutveckling kan IntegratedML användas för att ge deras slutkunder tillgång till applikationer med förbättrade insikter, något som normalt kräver omfattande manuellt arbete. InterSystems IRIS utgör en optimal Hybrid Integration Platform och tillsammans med kombinationserbjudandet som innehåller nödvändiga verktyg och funktioner är plattformen den optimala basen för applikationsutveckling.

Med hjälp av IntegratedML så kan applikations- och SQL-programmerare på egen hand utveckla ML-algoritmer, samt bädda in dessa i sina applikationer på ett intuitivt och skalbart sätt. IntegratedML använder en SQL-liknande syntax, vilket är av vikt när anpassningen måste ske snabbt. SQL är känt för alla som arbetar med data, oavsett om de är utvecklare, dataingenjörer eller dataanalytiker.

InterSystems IRIS arbetar dessutom med ett flertal programmeringsspråk, såsom Python och Java. Plattformen har utöver det en imponerande interoperabilitetskapacitet, och är därför det perfekta verktyget för att utforma ML-processer, oberoende om resurserna är få och om det saknas en dataanalytiker.

More Topics

Our Events

VITALIS 2020

Digital Event - The Swedish Exhibition & Congress Centre, Gothenburg
25. - 26. August 2020

InterSystems will participate in this year’s digital edition of Vitalis, the leading arena for eHealth in the Nordics. Visit our virtual booth and speak to our leading experts about how our interoperability solution HealthShare and data platform IRIS for Health enables future-safe and patient-centric healthcare. For more information about InterSystems and our programme for Vitalis, please contact Johan Nordström (Johan.Nordstrom@intersystems.com).

HIMSS & Health 2.0 European Digital Event

Helsinki, Finland
7.-11.9.2020

The event will bring the best of both worlds: HIMSS’s knowledge, expertise and thought leadership in healthcare digitisation, and Health 2.0’s network of entrepreneurs and investors showcasing the latest innovative health tech solutions. Featuring best practices and thought leadership from the brightest minds in Finland and across Europe, this digital European healthcare event sets the virtual stage for inspired conversations and solutions to be further developed and realized at the face-to-face event in Helsinki in June 2021

InterSystems Virtual Summit 2020

Virtual Event
October 20-22, 27-29, October 30 & November 2, November 3-5

Coming Virtually to Wherever You Are and whatever your time zone. We know we’re on new ground, but if this pandemic has taught us anything, it’s adaptability, which, coincidentally is the theme of our keynotes. There will be something for everyone at Virtual Summit, whether you’re a tech-savvy executive, a technical manager, a developer or a systems integrator. So sign up to receive notifications about registration, speakers, and technical session descriptions.

Downloads

pdf
Responsiveness Is More Important Than Ever Before

Around the world, our partners are doing the work that matters most right now. And they’re doing it with the help of InterSystems.

InterSystems Video
pdf
InterSystems IRIS Data Platform

Machine Learning Made Easy – InterSystems IntegratedML

Win the Artificial Intelligence Talent War With an Easy-to-Develop, Easy-to-Deploy Machine Learning Solution

Download
pdf
InterSystems IRIS Technology Brief

InterSystems IRIS: A New Data Platform for Transactional-Analytic Applications

Historically, transactional applications (dealing with real-time data) and analytic applications (dealing with historical and other non real-time data) were separate entities.

Download